WERKZAAMHEDEN

Stucadoorswerk
Raapwerk
Raapwerk staat voor het vlak en strak maken van ruwe (gemetselde) wanden en plafonds met behulp van een betrekkelijk dikke laag gipsmortel. Een raapwerklaag is tussen 7 mm en 5 cm dik. Bij dunnere lagen wordt gesproken van pleisterwerk. Met raapwerk is het mogelijk om scheve muren of plafonds weer recht te maken door bepaalde delen dikker of juist dunner te "rapen". Raapwerk kan ook worden toegepast op rondingen zoals bij openhaarden en trapwrongen. Daarnaast kunnen in raapwerk togen en andere ronde profielen worden verwerkt. Raapwerk levert een gladde ondergrond voor vrijwel alles: sierpleister (Spachtelputz), verf, sausen, behangen, etc. De mate van gladheid is naar keuze.

Pleisterwerk
Met pleisterwerk wordt bedoeld het vlak en strak maken van bestaande (betonnen) wanden en plafonds met behulp van een dunne laag gipsmortel. Een pleisterwerklaag heeft een dikte tussen de 1 en 6 millimeter. Bij dikkere afwerklagen wordt gesproken van raapwerk. Pleisterwerk levert een gladde ondergrond voor vrijwel alles: sierpleister (Spachtelputz), beschilderen, sauzen, behang, etc. Hierbij is de mate van gladheid naar keuze; ook een zeer gladde afwerking is mogelijk. Gips werkt vochtregulerend: het kan vocht opnemen en dit opgenomen vocht weer afstaan. Pleisterwerk is daardoor geschikt voor de afwerking van vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders. Net als raapwerk heeft pleisterwerk brandvertragende eigenschappen, zij het in mindere mate.

Sierpleister
Sierpleisters
Sierpleister is een verzamelnaam voor een aantal sierpleisters. De meest bekende hiervan is Spachtelputz. Andere sierpleisters zijn Rustiekputz en granol.

Spachtelputz
Spachtelputz is een kunststof gebonden sierpleister voor muren en wanden. Het materiaal bestaat voor 80% uit witte gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddelen (lijm). Spachtelputz is aan te brengen in diktes van 1 tot 4 mm.De marmerkorrels in Spachtelputz zijn verkrijgbaar in drie groottes: extra fijn, "1,2" (één komma twee) en fijn. Spachtelputz kan verder worden aangebracht in vrijwel iedere gewenste kleur. Ter kleuring worden uitsluitend natuurlijke pigmenten toegepast. De meest gebruikte kleuren zijn wit en extra wit (voor kleurechtheid op oudere wanden). Doordat Spachtelputz uit hoogwaardig materiaal bestaat, kan het ook worden toegepast op buitenmuren. Zo kunnen bijvoorbeeld ook terraswanden en platen van buitengevelisolatie worden afgewerkt met Spachtelputz.

Spackspuitwerk
Onze spack is van uitstekende kwaliteit en onderscheid zich hierin van veel soortgelijke producten op de markt. Dit zorgt voor een prima eindresultaat. Spack is een prima keuze voor het geval u minder eisen stelt aan de duurzaamheid of een beperkt budget tot uw beschikking heeft. Standaard wordt deze wandafwerking in wit aangebracht en indien gewenst ook mogelijk in lichte tinten. Voor zowel wanden als plafonds.

Sierlijsten
Sierlijsten worden vervaardigd uit modelgips. Deze pure en harde gipssoort wordt gegoten in mallen waarin een wapening van glasvezel of henneptouw is aangebracht. Andere benamingen voor sierlijsten zijn kooflijsten (tussen wand-plafond) en perklijsten (op plafond of wand). De meeste sierlijstelementen worden tegenwoordig machinaal gemaakt en zijn in allerlei stijlen beschikbaar. Stucexpress kan echter ook maatwerk leveren en zelfs bestaande lijsten kopiëren of restaureren.

Schuurwerk
Bij deze afwerking wordt de schuurspons gebruikt. Het product kan zowel in banen als in wildverband worden aangebracht. Door het schuren ontstaat een prachtig wolkachtig schaduweffect in een naturel kleur. Zowel in direct als indirect licht is dit schuureffect goed zichtbaar. Bij daglicht ziet een schuurwerk er, door de veranderende lichtval in de seizoenen, telkens iets anders uit. Schuurwerk zal u dan ook niet snel vervelen. Voor zowel wanden en plafonds.

Schilderswerk
Glad pleisterwerk is "de afwerking" van deze tijd. Deze afwerking is zeer arbeidsintensief aangezien de pleisterlaag "handmatig" op de huidige ondergrond moet worden aangebracht. Belangrijk!! Tevens moet ervoor er gesaust gaat worden altijd alles een keer worden opgeruwd. Een "behangklare" ondergrond is NIET geschikt om direct over te sausen! Na het pleisteren wordt de ondergrond onder lamplicht nog eens gecontroleerd op eventuele spaanslagen en oneffenheden waarna het sausen kan gaan plaats vinden.

Buitengevels
Het gebruik van sierpleisters beperkt zich niet tot binnenshuis. Diverse soorten sierpleister van uiterst hoogwaardige kwaliteit kunnen prima worden gebruikt ter afwerking van buitenmuren, terraswanden en andere oppervlakken die bloot staan aan weersinvloeden. Dit soort monolithische (naadloze) gevelafwerking wordt ook wel als gevelstuc of buitenstuc aangeduid. Bij goed onderhoud van een gestucte buitengevel is voor de afwerking een levensduur van tientallen jaren realistisch. Ook voor buiten- sierpleisters geldt dat vrijwel iedere gewenste kleur leverbaar is. Deze kleuren worden bereid met uitsluitend natuurlijke pigmenten. Desgewenst is het mogelijk om motieven in meerdere kleuren sierpleister aan te brengen ter decoratie van bijv. een terraswand of gevel. De sierpleisters die Stucexpress gebruikt voor buitenhuis zijn overigens van hoogwaardig kwaliteit die bedoeld zijn voor buitengebruik.

Mogelijkheden voor stucwerk Buitengevels:
- nieuw stucwerk
- restauratie van bestaand stucwerk
- gevelisolatie

Begeleiding van bouwproject
StucExpress kan u hele bouwproject begeleiden. Voor alles kluswerkzaamheden; het zetten van tegels, vloeren, schilderwerk, elektriciteit aanleggen en nog veel meer. Vraag naar de mogelijkheden!